Održan okrugli stol sa ciljem razmjene iskustava poduzetničkih potpornih institucija

Danas se u okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ održao okrugli stol sa ciljem razmjene iskustava poduzetničkih potpornih institucija uz osvrt na suradnju sa resornim ministarstvima. Na okruglom stolu su sudjelovali predstavnici Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o., Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca Via d.o.o. Upravnog Odjela gospodarstva, Otočke razvojne agencije ORA, Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Lokalne akcijske grupe Srijem i Razvojne agencije TINTL.

Ovo je posljednja aktivnost koja se održava u okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Cilj projekta je omogućavanje lakšeg pristupa informacijama o znanjima, vještinama i uslugama koje su potrebne poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja. Projektom se osigurava jačanje poduzetničkih potpornih institucija sa ciljem stvaranja povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva na području grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko srijemske županije.

U okviru projekta Tehnološki park Vinkovci d.o.o. organizirao je ukupno 28 informativnih radionica, 5 okruglih stolova i konferenciju.  Individualna savjetovanja poduzetnika održavala su se tijekom trajanja projekta.

Okrugli stolovi održani su na teme: Zaštita okoliša, Razvoj i promocija ICT sektora, umrežavanje, razmjena znanja i iskustva između ICT tvrtki, Društveno odgovorno poduzetništvo i Problemi poduzetnika u pronalaženju radnika strukovnih zanimanja.

Informativne radionice održane na različite teme kao što su: Financijski izvještaji i analiza financijskih izvještaja, Norme ISO9001, ISO14001 i ISO45001, Internacionalizacija poslovanja i konkurentnost na EU, ruskom i kineskom tržištu, Kako pokrenuti vlastiti posao i iskoristiti dostupne poticaje i mjere, Projektiranje i izgradnja svjetlovoda, FTTH mreža i kućnih instalacija poslovnih i stambenih objekata, Korištenje poduzetničkih alata radi smanjivanja rizika u poslovanju, Upravljanje poduzećem temeljeno na upravljanju rizicima, Što će poduzetnici i tijela javne vlasti moći financirati s 24 milijarde eura EU fondova u razdoblju 2021.-2027., Financijski instrumenti, računovodstvo i revizija u EU projektima, Savjetovanje poduzetnika i usluge Tehnološkog parka, Digitalni marketing i načini pokretanja web trgovine, Poduzetništvo u turizmu, Kako se tvrtke mogu javiti na pozive javne nabave, Žene u poduzetništvu,  Pozivi i natječaji grada Vinkovaca, Programi HAMAG BICRO-a i mogućnosti financiranja poslovanja kreditima HBOR-a, Znakovi kvalitete HGK, Međunarodna suradnja i razvoj poduzetništva s pregledom mjera i potpora Vukovarsko-srijemske županije, Socijalno poduzetništvo i Zaštita intelektualnog vlasništva.

Također su održane informativne radionice s učenicima Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci i Srednje strukovne škole Vinkovci kao potencijalnim budućim poduzetnicima.

Tijekom projekta Tehnološki park Vinkovci d.o.o. okupio je više od 170 poduzetnika s područja grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije koji su prisustvovali na organiziranim događajima. Na taj način stvorio je bazu poduzetnika kako bi ih mogao i dalje obavještavati o planiranim budućim aktivnostima te stvoriti suradnju s ciljem razvoja poduzetništva i jačanja poduzetničkih potpornih institucija.