Informiranje i umrežavanje poduzetnika s ciljem rasta i razvoja

U okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“ KK.03.1.2.12.0026, Tehnološki park Vinkovci d.o.o. je danas održao informativnu radionicu i konferenciju.

Tijekom  informativne radionice Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca Via d.o.o. predstavila je projekte i nadolazeće natječaje, a nakon informativne radionice održana je konferencija sa temom Glavne karakteristike gospodarstva na  području grada Vinkovaca.

Ovo je 28. i posljednja informativna radionica organizirana u okviru ovog projekta. Svi polaznici iskazali su veliko zadovoljstvo organiziranim radionicama te je stvorena baza poduzetnika kako bi ih Tehnološki park Vinkovci i dalje obavještavao o istim i sličnim aktivnostima koje planira organizirati.

Organizacijom i provedbom informativnih radionica, okruglih stolova i konferencija osigurava se potpora u postupcima osnivanja novih poduzeća, olakšava se poslovanje aktivnih poduzeća, omogućuje se povezivanje i umrežavanje poduzetnika te se također Tehnološki park osnažuje kao institucija koja pruža potporu poduzetnicima u  stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva na području grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije.

Sutra se u Poduzetničkom inkubatoru održava okrugli stol sa ciljem razmjene iskustava poduzetničkih potpornih institucija uz osvrt na suradnju sa resornim ministarstvima. Na okruglom stolu će sudjelovati predstavnici različitih poduzetnički potpornih institucija s područja Vukovarsko-srijemske županije. Ovo je 5. okrugli stol organiziran u okviru projekta „Poduzetničko informiranje i umrežavanje“.

Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Provedbom projektnih aktivnosti poduzetnicima se pružala podrška u razvoju njihovog poslovanja kroz povećanje poslovnih znanja, vještina i informacija ključnim za rast i razvoj poslovanja.