Problemi poduzetnika u pronalaženju radnika strukovnih zanimanja

Dana 28. ožujka 2022. godine Tehnološki park Vinkovci je organizirao okrugli stol na temu „Problemi poduzetnika u pronalaženju radnika strukovnih zanimanja“.

Na okruglom stolu su osim predstavnika Tehnološkog parka Vinkovci d.o.o. sudjelovali predstavnici Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, predstavnik Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije, predstavnik Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci, Srednje strukovne škole Vinkovci te predstavnica Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca zajedno s učenicima.

Na okruglom stolu su također sudjelovali poduzetnici tvrtki  F.EE Engineering d.o.o., Lergiss i PVC Troplex d.o.o.

Predstavnice Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje iznijeli su podatke o nezaposlenim osobama na tržištu rada te podatke o deficitarnim zanimanjima na području grada Vinkovaca i okolice, dok su predstavnici srednjih škola iznijeli stajališta o upisu djece u strukovna zanimanja i pohađanju praktične nastave.

Poduzetnici koji su sudjelovali na okruglom stolu iznijeli su svoja iskustva u pronalaženju radnika strukovnih zanimanja te organizaciji stručne prakse.

Zaključeno je da se zajedničkom suradnjom, razmjenom iskustva te organizacijom ovakvih i sličnih događanja mogu unositi promjene koje teže većem zapošljavanju i otvaranju novih radnih mjesta te ostanku mladih ljudi na području grada Vinkovaca.

Okrugli stol je održan u okviru projekta “Poduzetničko informiranje i umrežavanje” KK.03.1.2.12.0026, koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu OPKK-a 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 472.197,30 kn, od kojih su bespovratna sredstava u iznosu 329.772,96 kn.

Cilj projekta je omogućavanje lakšeg pristupa informacijama o znanjima, vještinama i uslugama koje su potrebne poduzetnicima u svim stupnjevima razvoja.

Ovo je 4. okrugli stol koji je održan u okviru ovog projekta.