Završna konferencija projekta “Poduzetnički inkubator Vinkovci”

25. veljače  2020. god. u Vinkovcima je održana Završna konferencija projekta “Poduzetnički inkubator Vinkovci”. Projekt se provodio u okviru poziva “Razvoj poslovne infrastrukture” koji je financirala Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”. Ukupna vrijednost projekta je 21.352.779,28 kuna od čega je 19.954.932,01 kn bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Grad Vinkovci, a partneri su Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA i Tehnološki park Vinkovci d.o.o.

Izgradnjom i opremanjem Poduzetničkog inkubatora Vinkovci poboljšati će se dostupnost poslovne infrastrukture i poslovnih usluga malim i srednjim poduzetnicima što će doprinijeti jačanju razvoja poduzetništva i otvaranju novih radnih mjesta kako u Vinkovcima, tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Novi poslovni objekt površine je 1.861,03 m² koju čine: 5 proizvodnih prostora, 13 uredskih poslovnih prostora, upravni dio zgrade te konferencijska dvorana i višenamjenska dvorana. Objekt je multifunkcionalan, energetski učinkovit te pristupačan osobama s invaliditetom.

Direktor Tehnološkog parka Vinkovci Josip Gilja rekao je kako vjeruje da će Poduzetnički inkubator vrlo brzo biti popunjen stanarima, baš kao što je to i Tehnološki park te je najavio raspisivanje natječaja za poduzetnike, buduće stanare Poduzetničkog inkubatora Vinkovci.“Trenutno se u prvom objektu Tehnološkog parka Vinkovci nalazi 17 stanara i ta zgrada će i dalje ostati u funkciji i na raspolaganju poduzetnicima grada Vinkovaca. Nova zgrada osigurava prostor za 18 novih tvrtki” istaknuo je Josip Gilja.

Prigodnim riječima, osim direktora Tehnološkog parka Vinkovci Josipa Gilje,  obratili su se i gradonačelnik Grada Vinkovaca Ivan Bosančić te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Ispred Vukovarsko-srijemske županije prisustvovao je zamjenik župana Josip Dabro, savjetnici župana Krešimir Markić Tomislav Borković te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.